Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PSYKOLOGINENensiapu.fi Koulutus on yrityksemme rekisteröity tavaramerkki (kuvassa Marena Meira Mattila).

 

PSYKOLOGISEN ENSIAVUN PERUSKOULUTUS

TÄYDENNYSKOULUTUS (8 tuntia sis. tauot)

  

Tavoitteena on ymmärtää psykologisen ensiavun yhä syvällisempi merkitys nopeana kriisi-interventiona. Ymmärtää kriisityön tavoitteen ja merkityksen. Milloin ja miksi tukea tarvitaan? Saamme tietoa kriisiauttamisen eri muodoista (psykologinen ensiapu, defusing/purku, debriefing/jälkipuinti) ja vahvan tiedon ihmismielen toiminnasta traumaattisessa kriisissä.

Opimme tuntemaan traumaattisen kriisin vaiheet, dissosiaatiota, posttraumaattisen stressihäiriön tunnistamisen merkityksen ja mitä kehossa sekä mielessä tapahtuu järkyttävässä kokemuksessa. Mikä on sensitiivisen traumainformoidun kohtaamisen merkitys kanssakäymisessä? Käsittelemme stressi  - ja eri ikäisten kriisireaktiota (lapsi, nuori ja aikuinen) ja miten autamme, tunnetaitojen merkitystä sekä hermojärjestelmän rentoutumisen merkitystä jälkivaikutusten ennaltaehkäisyssä. Tunnemme selviytymisen voimavaroja, surutyön ja traumatyön erot, kriisiajan varastoluetteloa, psykososiaalisen tuen palvelujärjestelmän ja lainsäädännön ohjausta.

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

 

* Kriisityön merkitys ja historiaa

* Mitä psykologinen ensiapu on?

* Mitä on kriisi ja kriisissä olevan kohtaaminen

* Mitä on trauma ja traumaattisen kriisin vaiheet

* Traumainformoidut toimintamallit 

* Posttraumaattinen stressihäiriö (PTSD ja cPTSD) ja ennaltaehkäisy 

* Toivon henkinen merkitys

* Psykososiaalinen tuki ja palvelujärjestelmä Suomessa

* Itsetuntemus,- hoito ja rentoutuminen

* Päätös 

 

Harjoitukset/tehtävät, käytännön esimerkit, videot ja jaettava materiaali syventävät osaamista. Koulutuksesta saa todistuksen.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PSYKOLOGISEN ENSIAVUN SYVENTÄVÄ TÄYDENNYSKOULUTUS (8 tuntia sis. tauot)

Syvennämme tietämystä kriisin vaikutuksista yhteisöön, mistä tunnistaa resilientin yksilön ja yhteisön? Saamme tietoa surusta, miten kohdata sureva ja miten psykologista tukea surevalle annetaan. Käsitellään erityisesti lapsen suruun liittyvät myytit. Syvennämme tietoa stressin eri ulottuvuuksista, erityisesti psyykkisistä puolustusmekanismeista eli defensseistä. Mitkä ovat kriisin eri vaiheiden defenssit? Miten lievitämme ahdistusta ja vahvistamme palautumiskykyä? Saamme tietoa neuroseptiosta sekä menetelmistä oman hyvinvoinnin tukemiseen.

 

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

 

* Mitä suru on?

* Surun myyttejä 

* Surevan kohtaaminen

* Puolustusmekanismeja, kriisin eri vaiheiden defenssejä

* Stressi ja neuroseptio 

* Selviytymis - ja palautumiskyky 

* Rentoutuminen

* Päätös 

 

Harjoitukset/tehtävät, käytännön esimerkit, videot ja jaettava materiaali syventävät osaamista. Koulutuksesta saa todistuksen.

 

Kohderyhmä: erityisesti sosiaali – ja terveydenhuollon, turvallisuus ja pelastusalan sekä seurakuntatyön ammattilaiset. 

 

Koulutuksen hinnat räätälöidysti osallistujamäärän ja matkaetäisyyden mukaan, tilaukset arkipäiville ja viikonlopuille: psykologinenensiapu@gmail.com